Техникa за измиване на ръчно изработени килими

Написал era111 13/06/2017 0 Коментари

Ная – големият проблем при измиване на този вид килими е запазване на свежестта на цветовете. С ЕРА почистващ препарат това трябва да става непременно  поединично и бързо. Ръчно изтъканите  вълнени килими след като се изтупат от прат и се намокрят, веднага се изчеткват с ЕРА 111. След измиване с четка много бързо се изплаква с гребло. Ако килимът е с дълги нишки трябда освен едностранно, да се използва и задно гребло, за да може препаратът да проникне навсякъде. Продуктат ЕРА 111 е най - подходящият за измиване на килими както в Турция, така и в света. Понеже Турция е първата страна, която се извършва индустриална водна система за измиване на килими.
След  изклакване килимът веднага се измива и се изтисква. При изтискването има вероятност да окапе боята, поради тази причина килимите трябва да се изтискват поединично. Килимът се изкарва от сушилната и веднага се простира. При измиването на ръчноизтъкани вълнени килими от най – голямо значение е бързината. А ко се спазват долуописаните  инструкции килимът няма да пуска боя, цветовете ще запазят свежестта си.

КРАТКО ОПИСАНИ : ИЗМИВАНЕТО Е ПОЕДИНИЧНО- ДЕЙСТВАЙ БЪРЗО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО-ИЗЧЕТКВАНЕ И ИЗПЛАКВАНЕ- ЕРА 111 НАТУРЕМАКС- БЪРЗО ИЗСТИСКВАНЕ . Много е важно опитността на измиващия.

коментар